G�nderen Konu: T�rk i�letim sistemi yolun sonuna geldi  (Okunma say�s� 787 defa)

0 �ye ve 1 Ziyaret�i konuyu incelemekte.

Çevrimdýþý Admin

• Yasal Program
  • Administrator
  • M�davim
  • �leti: 516
  • Yasal Program
    • Profili Görüntüle
    • Awards
T�rk i�letim sistemi yolun sonuna geldi
« : �ubat 01, 2012, 11:51:11 �� »

Pardus i�letim sisteminin geli�tiricilerinden Semen Cirit, geli�tirici listesine g�nderdi�i duyuruda Pardus'un art�k g�ncellenmeyece�ini, yeni bir s�r�m�n yay�nlanmayaca��n� duyurdu.T�B�TAK taraf�ndan geli�tirilen ve bir Linux da��t�m� olan Pardus'un bug�ne kadar 5 ana s�r�m� ve 9 ara s�r�m� yay�nland�. Ancak Cirit'in att��� e-posta, Pardus'un art�k yeni bir s�r�m�n�n yay�nlanmayaca��n� ortaya ��kard�.
Cirit'in a��klamas� ��yle: "�lk kararl� s�r�m�n� 21 Ocak 2011'de ��karan, daha sonra 2011.1 ve 2011.2 ile yoluna devam eden 2011 s�r�m� ailesi sona eriyor. Bu tarihten sonra Pardus 2011 i�in herhangi bir yaz�l�m g�ncellemesi yap�lmayacak. Bu s�r�m� kullanan ve eme�i ge�en herkese �ok te�ekk�rler."
Cirit, Pardus'un �retiminin durdurulmas�n�n nedenini ise ��yle a��klad�: "T�B�TAK'ta olan genel de�i�im ve son d�nemde ya�an�lan b�y�k i� g�c� kayb� sonras�nda Pardus Y�netimi bu karar� verdi."

Kaynak: Linklerin G�r�lmesine �zin Verilmiyor. �ye Ol ya da Giri� Yap
Delicious
Sizinde Bilgisayar�n�zdaki T�m Programlar Lisansl� Olsun!!
Linklerin G�r�lmesine �zin Verilmiyor. �ye Ol ya da Giri� Yap

Çevrimdýþý Legalim

• Yaz�l�m Edit�r�
  • Global Moderator
  • Bizden Biri
  • �leti: 1879
  • G�� �nsan�n Ruhundad�r, Kaslar�nda De�il!..
    • Profili Görüntüle
    • Awards
Ynt: T�rk i�letim sistemi yolun sonuna geldi
« Yan�tla #1 : �ubat 01, 2012, 12:28:16 �S »
"T�B�TAK'ta olan genel de�i�im ve son d�nemde ya�an�lan b�y�k i� g�c� kayb� sonras�nda Pardus Y�netimi bu karar� verdi."

Ne kadar sa�ma bir a��klama bu!.. T�B�TAK'ta olan genel de�i�im nedir?.. Nas�l olur da i� g�c� kayb�n� �nleyemezler?..  Yar�mda olsa bir i�letim sistemimiz vard� �imdi onuda tamamen yok ediyorlar.. Yaz�l�m ve teknoloji sekt�r�nde var olamazsak nas�l g��l� bir devlet olabiliriz.. Kendi yaz�l�mlar�m�z� ve teknolojimizi �retmeden kalk�nabilir miyiz ki.. Di�er devletlerle yar��abilir miyiz? Hay�r, sadece t�keten ve  t�ketilen bir �lke oluruz.. Hep d��a ba��ml� ve s�z sahibi olamayan..

Ger�i �uan g�ndem yerli oto yapmak ama bu kafayla yak�nda ondanda vazge�er ithal otolara keyifle bineriz!!!...

Çevrimdýþý Admin

• Yasal Program
  • Administrator
  • M�davim
  • �leti: 516
  • Yasal Program
    • Profili Görüntüle
    • Awards
« Yan�tla #2 : �ubat 01, 2012, 12:37:53 �S »
Motor konusunda en iyilerden biriyiz 15-20 y�ld�r lise ve �niversitede motor b�l�m�m�z var, kaportada kullan�lan malzeler de �zerimize tan�nmaz, araba tamircileri eski kaportaya bakarak ayn�s�n�n birebirini yapabiliyorlar, lastik / plastik konusunda da ad�m�z� d�nya ya duyurmu� durumday�z, i��ilik/i� g�c� dendi�inde sizlerde g�r�yorsunuz bir �ok firma (fiat,hyundai, ford vb.) T�rkiye de �retim yap�yorlar ve hala araba �retemiyoruz. �retilen prototiplerimize bak�yorum fiyatlar�n�n 35-40 bin olaca�� s�yleniyor nedeni ise her�eyinin yurtd���ndan al�n�p T�rkiye de montajlanmas�. Neden ara� yapam�yoruz, neden bu kadar ge� kal�nd� anlamak m�mk�n de�il ger�ekten...

��letim sistemimiz i�in hi�bir�ey diyemiyorum, biraz maymun i�tahl�y�z galiba sadece yapar�z arkas�n� takip etmeyi pek beceremeyiz, T�bitak pardustan umdu�unu bulamad� deste�i kesti, kadrosu de�i�ti yine yar� yolda kald�k. Zaten s�f�rdan yap�lm�� bi�ey de�ildi linux tabanl�yd� ama buna bile gereken �nem verilemedi yaz�k...
« Son D�zenleme: �ubat 01, 2012, 12:40:11 �S G�nderen: Admin »
Sizinde Bilgisayar�n�zdaki T�m Programlar Lisansl� Olsun!!

Çevrimdýþý Number_One

• Yeni �ye
  • *
  • �leti: 10
    • Profili Görüntüle
    • Awards
« Yan�tla #3 : �ubat 25, 2012, 06:48:17 �S »
Yolun sonuna gelinmedi. �nsanlara yanl�� bilgi veriliyor. Sadece art�k Pardus 2011 g�ncellenmiyor.

Pardus'un gelece�i i�in yeni bir yol haritas� �izilecek, yani Pardus devam edecek. Ayr�nt�lar� takip etmek isteyenler buradan ula�abilirler: Linklerin G�r�lmesine �zin Verilmiyor. �ye Ol ya da Giri� Yap
:

Çevrimdýþý Selim

• Destek Ekibi
  • Yeni �ye
  • *
  • �leti: 54
    • Profili Görüntüle
    • Awards
« Yan�tla #4 : Nisan 27, 2012, 12:52:16 �� »
Muhterem karde�lerim:

Y�llard�r milletin oras�,buras� ile u�ra�mak'dan pek de�erli �niversite y�netimleri ve onlar kadar de�erli ��retim �yeleri i�lerini yapmaya vakit bulamad�klar� i�in bu durumday�z.Kendileri konular�'na ne kadar vak�flar'ki ��rencilerine ne ��retecekler?...Yabanc� �lkeler'in bilhassa elektronik'de 100 sene gerisindeyiz. Aradaki zaman fark�n� yakalayabilmemiz i�in Japonlar'�n takti�ini uygulamam�z laz�m.

Ya�anm�� bir olay� buradan aktaray�m:
1980'li y�llar�n ba��nda idealist bir ki�i T�rkiye'de Kondensator ve diren� imalat�na ba�lam��t�.��lerinin baltaland���n� d���nen bir gurup her ne yapt� ise yap�lan imalat sonland�r�lmak zorunda kald�. Kimbilir,belki �imdi o i� devam etse idi entegre yada chip imalat� olabilirdi. ��te bizde'ki eski me�hur mant�k[s�zl�k]. Kim'den izin ald�n sen bakiimm???.. Art�k bu d���nce hakim de�il ama at� alan �sk�dar� �ok'dan ge�ti. Yeti�mek i�in at de�il bize f�ze laz�m...

Selamlar
ALLAH-I c.c Anmak Kalplere �ifad�r.