G�nderen Konu: Sanal ��letim Sistemi Kurma...  (Okunma say�s� 716 defa)

0 �ye ve 1 Ziyaret�i konuyu incelemekte.

Çevrimdýþý azad

• Global Moderator
  • M�davim
  • �leti: 731
  • Awards Lisans Hediyesi Lisans Hediyesi
    • Profili Görüntüle
    • Awards
Sanal ��letim Sistemi Kurma...
« : Nisan 17, 2012, 11:20:58 �S »

Virtulalbox Sanal ��letim Sistemi Kurma Program�

Arkada�lar Burada malum s�rekli program payla��m� yap�yoruz.Bazen lisanslar i�in program� kurman�z gerekiyor.Lisans� aktif etme s�resi k�s�tl� olabiliyor.Kald�r-indir PC'mize �ok fazla zarar� oluyor.Bir de programlar Reklam(Adware) gibi can s�k�c� izler b�rak�yorlar.Hem bunlardan kurtulmak i�in.Hemde t�m programlar�m�z�n s�rekli elimizin alt�nda olmas� i�in �kinci bir i�letim sistemi bilgisayar�m�za kurabiliriz.

Bir de windows'a alternatif ar�yorsan�z yada Linux gibi i�letim sistemlerini merak ediyorsan�z kurup kald�rabilirsiniz.Linux �cretsizdir.Linux'un kendi i�inde kollar� var.T�rkiye'de de Pardus olarak geli�tiriliyordu ama durduruldu san�r�m.Linux Ubuntu indirmek isterseniz bu sayfadan hem bilgi alabilirsiniz hem de indirebilirsiniz. Linklerin G�r�lmesine �zin Verilmiyor. �ye Ol ya da Giri� Yap

�sterseniz yeni bir windows da kurabilirsiniz.Windows XP,Vista gibi bu size kalm��.Vir�s bula�sada sorun de�il.

Sanal i�letim sistemi kurman�n faydalar�n� �o�altabiliriz.Bu size ve amac�n�za kalm��.

Ben Virtualbox'� �rnek verdim.Hem �cretsiz hem de kolay kullan�ml�.Ancak Alternatifleride var Mesela;
VMware Virtualization
Virtual PC Gibi.
Bir de forumda yeni Kampanyas� duyurulan Virtualization Manager 12 Compact program� da bununla alakal� galiba.Kampanya Sayfas�na gitmek i�in Linklerin G�r�lmesine �zin Verilmiyor. �ye Ol ya da Giri� Yap...

�imdi Bu program nas�l Kullan�lacak.Kar���k filan diye akl�n�za gelmesin.Size videolu anlat�m� olan bir iki video da ekliyecem.

Linklerin G�r�lmesine �zin Verilmiyor. �ye Ol ya da Giri� Yap

Daha fazla anlat�m da bulabilirsiniz. Kolay gelsin.
Delicious
Hz.Mevlana(K.S)

Bedenler, a��zlar� kapal� testilere benzerler.
Her testide ne var? Sen ona bak.

Çevrimdýþý azad

• Global Moderator
  • M�davim
    • Profili Görüntüle
    • Awards
Ynt: Sanal ��letim Sistemi Kurma...
« Yan�tla #1 : May�s 11, 2012, 09:40:07 �S »
Bu ikinci i�letim sisteminde Ekran� Tam ekran nas�l yapar�z bilen var m�?
Hz.Mevlana(K.S)

Çevrimdýþý Admin

• Yasal Program
  • Administrator
  • M�davim
  • �leti: 516
  • Yasal Program
    • Profili Görüntüle
    • Awards
« Yan�tla #2 : May�s 11, 2012, 11:16:07 �S »
alt tu�u ve enter tu�unu denedinizmi?
Sizinde Bilgisayar�n�zdaki T�m Programlar Lisansl� Olsun!!

Çevrimdýþý azad

• Global Moderator
  • M�davim
    • Profili Görüntüle
    • Awards
« Yan�tla #3 : May�s 11, 2012, 11:34:41 �S »
Buldum Switch to Scale Mode gibi bir yaz� var ona t�klay�nca oluyor.Yard�m i�in t�k.ler Admin
Hz.Mevlana(K.S)

Çevrimdýþý Pardus

• �ye
  • **
  • �leti: 138
    • Profili Görüntüle
    • OPERATÖR
    • Awards
« Yan�tla #4 : May�s 12, 2012, 04:18:33 �� »
Benim bir sorum olacak arkada�lar : Ben s�k s�k program kurup kald�rmay� seviyorum.Ama bu pc de �ok fazla at�k b�rak�yor.Bunu engellemek i�inse sanal masa�st� gibi bir �ey kurun diyorlar.Mesela bu program bu i�e yarar m� ? Yani ben ikinci bir i�letim sistemi kurmayaca��m sadece programlar� �zerinde kurup kald�rabilece�im bir sanal ortam istiyorum.

Yani yapmak istedi�im �u : Hangi programsa art�k onu indirip kuraca��m.�stedi�im zaman mesela bir program� denemek istiyorum bu sanalla�t�rma program�n� �al��t�raca��m bana sanal ortam olu�turacak onun �zerinde program� indirece�im,kuraca��m(ya da internette gezinece�im) sonra program� yani sanalla�t�rma program�n� kapatt���mda yapt���m her �ey silinecek ve ben normal masa�st�mle ba�ba�a kalaca��m.Vir�s vs derdim olmayacak.

Umar�m anlatabilmi�imdir.Bunu yapabilece�im bir program var m� ya da bu program o i�e yarar m� ? te�ekk�rler...
'' D���n m�, konu� mu, unut mu, sus mu ? ''

Çevrimdýþý adm

• Administrator
  • Bizden Biri
  • �leti: 2838
    • Profili Görüntüle
    • Awards
« Yan�tla #5 : May�s 12, 2012, 10:06:49 �� »
Benim bir sorum olacak arkada�lar : Ben s�k s�k program kurup kald�rmay� seviyorum.Ama bu pc de �ok fazla at�k b�rak�yor.Bunu engellemek i�inse sanal masa�st� gibi bir �ey kurun diyorlar.Mesela bu program bu i�e yarar m� ? Yani ben ikinci bir i�letim sistemi kurmayaca��m sadece programlar� �zerinde kurup kald�rabilece�im bir sanal ortam istiyorum.

Yani yapmak istedi�im �u : Hangi programsa art�k onu indirip kuraca��m.�stedi�im zaman mesela bir program� denemek istiyorum bu sanalla�t�rma program�n� �al��t�raca��m bana sanal ortam olu�turacak onun �zerinde program� indirece�im,kuraca��m(ya da internette gezinece�im) sonra program� yani sanalla�t�rma program�n� kapatt���mda yapt���m her �ey silinecek ve ben normal masa�st�mle ba�ba�a kalaca��m.Vir�s vs derdim olmayacak.

Umar�m anlatabilmi�imdir.Bunu yapabilece�im bir program var m� ya da bu program o i�e yarar m� ? te�ekk�rler...

Anlatt���n�z i�i yapan bir �ok program var b�y�k bir k�sm� �cretli, size benimde yeni kullanmaya ba�lad���m �cretsiz Toolwiz TimeFreeze program�n� �neririm .

Linklerin G�r�lmesine �zin Verilmiyor. �ye Ol ya da Giri� Yap          Buradan indirebilirsiniz.

Kurulumda pc kapan�p a��lacak ve daha sonra kurulum tamamlanacak,masa�st�ne aktif olup olmad���n� bildiren bir barner yerle�ecek,bir program kurmadan �nce program� aktif konuma getireceksiniz,pc kapan�p a��ld���nda akif halde kurdu�unuz her�ey silenecek.

Çevrimdýþý azad

• Global Moderator
  • M�davim
    • Profili Görüntüle
    • Awards
« Yan�tla #6 : May�s 12, 2012, 10:14:57 �� »
Sandboxie program� da var.O da tam bu i� i�in.Olduk�a be�enilmi� ve tutulan bir program.

Program�n Ana sayfas�n� buradan inceleyebilirsin. Linklerin G�r�lmesine �zin Verilmiyor. �ye Ol ya da Giri� Yap
Hz.Mevlana(K.S)