G�nderen Konu: Apple �ks�z Kald�!..  (Okunma say�s� 87 defa)

0 �ye ve 1 Ziyaret�i konuyu incelemekte.

Çevrimdýþý Legalim

• Global Moderator
  • �ye
  • �leti: 154
  • G�� �nsan�n Ruhundad�r, Kaslar�nda De�il!..
    • Profili Görüntüle
    • Awards
Apple �ks�z Kald�!..
« : Ekim 06, 2011, 01:47:10 �S »

Steve Jobs 1955-2011

Apple��n kurucular�ndan milyarder i�adam� Steve Jobs, tedavi g�rd��� ABD�nin California eyaletinde ya�ama veda etti. K�sa bir s�re �nce kanser nedeniyle Apple��n CEO�luk g�revini terk eden Jobs, 56 ya��ndayd�.

Jobs, programlama, m�zik ve telefon sanayisinde devrim yaratan bilgisayar �r�nlerinin beyniydi.  Apple��n eski CEO�su olan Jobs, A�ustos ay�nda pankreas kanseriyle bo�u�tu�unu a��klayarak bu g�revini Tim Cook�a devretmi�ti. Apple�� 1976 y�l�nda kuran isimlerden biri olan Jobs, 2009 y�l�nda karaci�er nakli yapt�rm��t�.

D�NYANIN B�R NUMARASI
Apple, Jobs��n iPhone ve iPad ile yapt��� ��k���n ard�ndan bu y�l Exxon Mobil�i geride b�rakarak d�nyan�n en de�erli �irketi unvan�n� kazand�. Apple��n Eyl�l 1997�de 7.1 milyar dolar olan geliri, bu y�l 65.2 milyar dolara y�kseldi.

Masa�st� bilgisayar� iMac ile ba�latt��� ��k��� birbiri ard�na gelen yeni �r�nlerle devam ettiren Jobs, bilgisayar �a��nda bir devrim ba�latt�. iPod sat��lar�yla CD�leri tarihe g�men Jobs, m�zik piyasas�ndaki en g��l� insanlardan biri haline geldi.

Jobs, t�keticilerin dikkatini yeni ��karaca�� �r�nlere odaklamay� her zaman ba�ard�. Apple��n eski patronu bir keresinde, ��nsanlar genelde onlara g�sterdi�iniz ana kadar ne istediklerini bilmiyorlar� demi�ti.

Steve Jobs, 2004 y�l�ndan beri e�ine ender rastlanan 'n�roendokrin' denilen t�m�r kaynakl� bir pankreas kanseri t�r�yle m�cadele ediyordu.

Yakla��k 8.3 milyar dolar serveti oldu�u tahmin edilen Jobs, �Mezarl�ktaki en zengin adam olmak benim i�in bir anlam ifade etmiyor... �ok g�zel bir �ey yapt�ktan sonra yata�a gitmek... benim i�in �nemli olan bu� demi�ti.

Rakipleri, i� arkada�lar� ve sevenlerinin mesajlar�

Bill Gates: �Steve�in �l�m haberi �zerine �ok b�y�k bir �z�nt� duydum. E�im ve ben Steve�in ailesine ve arkada�lar�na ve onun �al��malar�ndan etkilenen herkese ba�sa�l��� diliyoruz� Steve ve ben yakla��k 30 y�l �nce tan��t�k ve �m�rlerimizin yar�s�ndan uzun bir s�re boyunca meslekta�, rakip ve arkada� olarak ili�kimizi s�rd�rd�k� D�nya, Steve kadar b�y�k etki yapan insanlar� �ok nadir g�r�yor. Onunla beraber �al��ma �ans�na eri�en benim gibi insanlar i�in, bu anlat�lamayacak kadar b�y�k bir onur. Steve�i �ok �zleyece�im.�

Google'�n kurucular�ndan Larry Page: �Steve hakk�ndaki haberler beni �ok ama �ok �zd�. Steve �ok b�y�k ba�ar�lara imza atm�� ve �ok zeki bir insand�. Sizin kafan�zda d���n�yor olman�z gereken bir �eyi sadece birka� kelimeyle sizden �nce a��klayacak yetene�e sahipti. Onun kullan�c� tecr�besine odaklanmas�, beni di�er her �eyden �ok daha fazla etkiledi. Google��n CEO�su oldu�um zaman bana kar�� �ok nazikti ve sa�l��� iyi olmad��� zamanlarda bile onun tavsiyeleri ve bilgisinden yararland�m. Ailesi ve t�m Apple camias�yla en i�ten dileklerimi payla��yorum.�

Google, ana sayfas�na "Steve Jobs, 1955-2011" mesaj�n� ekledi ve mesaj� Apple'�n ana sayfas�na y�nlendirdi.

Apple CEO�su Tim Cook: Hi�bir kelime Steve�in �l�m�nden duydu�umuz �z�nt�y� veya onunla �al��ma �ans�na eri�ti�imiz i�in duydu�umuz minnettarl���n ifade edemez. Steve�in an�s�n�, onun �ok sevdi�i �al��malar�na kendimizi adayarak ya�ataca��z.�

Apple kurucular�ndan Steve Wozniak: Sanki i�inizde b�y�k bir delik kalm�� gibi. Ve ge�mi�e d�n�p t�m o hisleri ya�amak �ok zor� Herkes onun ne yapt���n�, d�nyaya ne kadar hayat getirdi�ini biliyor. Bir amac� oldu ise ba�lad��� noktadan bu yana kesinlikle �ok daha fazlas�n� elde etti�ini d���n�yorum� Bence Steve Jobs gelecek i�in �mit ve hayaller besliyor olurdu ve Apple�� ger�ekten hayallerini devam ettirmesi i�in kurdu. Apple��n her zaman onun gibi b�y�k liderler bulmas�n� �mit ediyorum. �ok fazla insan� mutlu etti. Bir �irketin �r�nlerini her kulland���n�zda sizi mutlu etti�ini ka� defa hat�rl�yorsunuz? � Bir�ok insan Steve Jobs��n bize getirdi�i hayat i�in ona minnettar.� 

Pixar��n y�neticileri Ed Catmull ve John Lasseter:  Steve Jobs s�ra d��� bir hayalci, �ok iyi bir dost ve Pixar ailesinin y�nlendirici �����yd�. Pixar��n sahip oldu�u potansiyeli hepimizden �ok �nce fark etti. Steve bize f�rsat verdi ve bilgisayarda animasyon filmler �retmek gibi ��lg�nca hayalimize inand�. Bu konuda s�yledi�i tek �ey �onu �ok iyi yap�n� oldu. Steve Pixar�� bu noktaya getirmemizi sa�lad� ve onun g�c�, b�t�nl��� ve ya�am sevgisi hepimizi daha iyi insanlar k�ld�. Steve sonsuza dek Pixar��n DNA�s�nda yer alacak. E�i Laurrene ve �ocuklar�na bu zor zamanda en i�ten dileklerimizi sunuyoruz.

Yahoo�nun kurucular�ndan Jerry Yang: Steve, �ocukluk �a��mda benim kahraman�md�. Bana sadece ki�isel tavsilerini ve cesaretini vermekle kalmad�, yenili�in hayatlar�m�z� nas�l de�i�tirebilece�ini g�sterdi. Onu t�m d�nya gibi �ok �zleyece�im.

AOL kurucular�ndan Steve Case: Steve�i tan�m�� olmaktan b�y�k onur duyuyorum. O neslimizin en yenilik�i giri�imcisiydi. Efsanesi �a�lar boyunca ya�ayacak.

Twitter CEO�su Dick Costolo: �ok nadiren, birisi gelir ve sadece ��tay� y�kseltmekle kalmaz, tamamen yeni bir �l�ek olu�tururlar.

Dell�in kurucusu Michael Dell: Bug�n d�nya hayalci bir lideri, teknoloji sembol haline gelen bir efsaneyi ve ben bir arkada��m ile bir meslekta��m� kaybettim. Steve Jobs��n efsanesi gelecek nesillerde hat�rlanacakt�r.

ABD Ba�kan� Barack Obama: "D�nyan�n bir hayalci kaybetti�ini" s�yleyen Obama, Jobs'�n "Amerika'n�n en b�y�k mucitlerinden biri" oldu�unu belirtti. Obama, Jobs'�n "farkl� d���necek kadar cesur, d�nyay� de�i�tirebilece�ine inanacak kadar g�z�pek ve bunu yapabilecek kadar yetenekli oldu�unu" kaydetti.
Ba�kan Obama, bir sosyal payla��m sitesinde payla�t��� mesajda da, "d�nyan�n b�y�k b�l�m�n�n Jobs'un �l�m haberini onun ke�fetti�i ara� �zerinden ald���na dikkat �ekerek, onu anman�n bundan daha b�y�k bir yolu olamayaca��n�" yazd�.

Ýþte Steve Jobs efsanesi!

Onun teknoloji d�nyas�na verdikleri asla unutulmayacak. Steve Jobs'un da hayat�nda, hepimizin hayat�nda oldu�u gibi iyi ve k�t� an�lar oldu. Bir d�nem kurucusu oldu�u, �ok sevdi�i Apple'�ndan uzakla�t�r�ld�. D�n���nde yapt�klar� ise, onu Apple'dan uzakla�t�ranlar�n ne kadar yan�ld���n� defalarca ispatlad�.

Art�k Steve Jobs yok... Ama onun �l�m� asla bir son olmayacak. Teknoloji d�nyas�n� sarsan, bir�ok devrime neden olan fikirleri ve dehas�, her zaman bizlerle olmaya devam edecek.

Bas�n b�lteninden derlenmi�tir

Allah Rahmet etsin.. Mekan� cennet olur �n�allah.. Ger�ek bir dahiydi.. ��inde ba�ar�l� ve �al��mas�n� seven yarat�c� bir ki�ilikti.. Hayat�m�za katt��� teknolojileri insanlar kullan�p faydaland�k�a ruhu huzur bulacakt�r...